COLOFON

Dank voor uw bezoek op onze site!

Het project 'Er reed een trein naar Sobibor' was een unieke en historische samenwerking met Sobibor-overlevende Jules Schelvis (1921-2016). Het Concert is slechts een van de vele indrukwekkende manieren waarop Schelvis de wereld kenbaar heeft gemaakt welke gruwelijkheden tijdens de Tweede Wereldoorlog in Sobibor hebben plaatsgevonden.

Wij zijn intens dankbaar dat Jules dit verhaal met ons aan zo velen heeft willen doorgeven en hopen - met hem - dat diegenen het ook weer aan hun kinderen zullen doorgeven.

Vanaf 7 januari 2021 (de 100ste geboortejaar van Jules Schelvis) is het 'concert’ en het daarbij ontwikkelde lespakket in meerdere talen (gratis) beschikbaar en te downloaden. Op deze manier hopen we een steentje bij te dragen aan Jules’ wens…. Opdat we nooit vergeten!

Donatie:

Met uw vrijwillige bijdrage helpt u de Stichting Nationale Herdenking Joure haar educatieve werk mogelijk te maken. Voor schenkingen kunt u contact opnemen met: cultuurpromotieimpresariaat@gmail.com. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.